Risicovoeten

Diabetische voet, Reumatische voet, Oudere voet,Spastische voet, verwaarloosde voet

Onder risicovoeten worden verstaan; complicaties die zin ontstaan als gevolg van diabetes, reumatische aandoeningen, spasticiteit, verlamming, ouderdom of verwaarlozing.  Ook complicaties die zijn ontstaan als gevolg van neurologische aandoeningen (zoals bijvoorbeeld Parkinson), vaatlijden of als gevolg van celremmende medicatie, vallen onder de risicovoeten. 

Als gevolg van diabetes, vaatlijden, reumatische aandoeningen, chemotherapie (celremmende medicatie) of bij gebruik van bepaalde medicatie, kunnen er problemen aan uw huid en/of nagels ontstaan.  De huid kan bijvoorbeeld dun en/of droog worden, er kan huiduitslag ontstaan of uw huid kan gaan vervellen. De huid van uw handpalmen en voetzolen kan als gevolg van chemotherapie rood worden, pijnlijk zijn en vervellen (hand- en voetsyndroom).

Ook aan nagels kunnen problemen ontstaan als gevolg van eerdergenoemde aandoeningen.  Uw nagels kunnen bijvoorbeeld verkleuren, dunner worden, ruw worden, dikker worden of loslaten. 

Om uw voeten in goede condititie te houden is het van belang dat u regelmatig uw voeten laat behandelen bij de pedicure. 

Als medisch pedicure ben ik opgeleid om deze voeten te kunnen behandelen. Ik volg regelmatig bijscholing om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen op het gebied van risicovoeten. 

In sommige situaties kunt u voor een vergoeding van de behandeling in aanmerking komen.  U kunt dit navragen bij uw verzekeraar. Graag verwijs ik u naar de link  "Vergoedingen zorgverzekeraars" elders op deze website. 

   

Nagelreparatie of nagelprothese

De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze zogenaamde nagelprothese kan worden vervaardigd door middel van gel of acryl. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.​

Het doel van het plaatsen van een kunstnagel is medisch gezien verantwoord. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.

Een reparatie van de nagel geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels. Uw teennagel kan weer gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden zodat u weer een mooie esthetisch, goed verzorgde teennagel heeft.

De gel is in meerdere kleuren verkrijgbaar en/of te mengen zodat er een moderne kleur verkregen wordt of een meer natuurlijke kleur. De gelnagel kan gewoon gelakt worden net als de natuurlijke nagels, maar kan ook in een bedekkende teint vermengd worden om bijvoorbeeld een schimmelnagel te bedekken en er weer fris uit te laten zien. De gelnagel is goed toe te passen bij zowel mannen als vrouwen, daar de gel in natuurlijke kleuren verkrijgbaar is.

Nagelbeugeltechniek

Bij een blijvende ingroeiende nagel kan een beugel over de nagel geplaatst worden. Deze zorgt er voor dat de zijkanten van de nagel min of meer uit de nagelwal getrokken worden en op deze manier gedwongen wordt om anders te gaan groeien. Deze vorm is geheel pijnloos. De beugel wordt met kunsthars vastgezet waardoor deze er niet af kan vallen. De beugel groeit dan met de nagel mee. Na verloop van tijd valt deze er vanzelf af. Dit proces duurt een tijdje en moet tussentijds goed in de gaten gehouden door de Medisch Pedicure. Daarna kan er indien nodig weer een nieuwe beugel geplaatst worden zodat de nagel nog verder gecorrigeerd kan worden.

Er zijn veel soorten nagelbeugels, op foto is een voorbeeld van een COMBIped beugel te zien

Arkada techniek

Deze nieuwe revolutionaire methode, is effectief,pijnloos,en vooral heel mooi. Geen ontsierende beugels,scherpe haakjes,oneffenheden. Een prachtige natuurlijke nagel zonder pijn.
Deze techniek kan worden toegepast op alle soorten probleem nagels, voor zowel handen en voeten.

  • ingegroeide nagels
  • correctie kleine teen nagels                                    
  • tunnel nagels
  • krulnagels
  • trauma nagels
  • stoot nagels
  • zwakke nagels

 

Orthesiologie

Een orthese of teenstukje wordt gemaakt van zacht siliconen materiaal en is een techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukplekken voornamelijk aan en tussen de tenen en ter preventie van teenstandafwijkingen.

Door het maken van een persoonlijke orthese kunnen deze complicaties vaak verholpen worden. De behandeling is gericht op het verbeteren of het behouden van de beweging die nodig is in de tenen. Ortheses kunnen voor veel mensen een verlichting teweeg brengen bij hun veelal pijnlijke voeten.

Om een goed passende orthese te maken wordt er voor het maken van de orthese een voetonderzoek gedaan. Hierbij wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen en wordt er een blauwdruk gemaakt van uw voeten. Ook worden uw schoenen bekeken aan de binnen- en buitenkant. Het kan zijn dat u gevraagd wordt om meerdere schoenen me te nemen bij het maken van een orthese

Antidruktechniek

Antidruktechnieken worden gebruikt om pijnlijke drukplekken op te lossen of te verminderen. Ook worden ze vaak toegepast voordat een definitief hulpmiddel en/of orthese wordt geleverd. De techniek kan men verdelen in voethulpmiddelen en beschermende middelen.

​ Het is onmogelijk om alle materialen en middelen te noemen voor deze techniek. Er is immers geen voetklacht, voetype, voethuid of persoon met pijn hetzelfde.
Goede beschermende technieken kan een pedicure alleen toepassen als zij de kennis van de anatomie, pathologie en drukbeschermende materialen bezit. Als Medisch Pedicure i.o. kan ik u bij de keuze adviseren welke het beste kan worden toegepast. Daarbij ken ik mijn grenzen en weet wanneer ik hulp van andere disciplines moet inroepen.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.