Medisch Pedicurepraktijk Ella's VoetWerk

Mijn naam is Ella Kelderman - Schut, gediplomeerd Medisch Pedicure.

Mijn pedicure praktijk is gelegen aan de buitenrand van getsewoud zuid, tegenover Liquenda. 

Ook voor ambulante voetzorg kunt u bij mij terecht. Ik beschik over een moderne ambulante uitrusting en sta garant dat uw voetzorg aan huis hygiënisch en professioneel uitgevoerd wordt. Mijn werkgebied ligt in de regio haarlemmermeer waaronder Hoofddorp, Nieuw Vennep.

Ik behandel naast “gezonde voeten” risicovoeten zoals bijvoorbeeld diabetes en reuma.
Een medisch pedicure werkt preventief en lost niet alleen het probleem op, maar kijkt ook naar de oorzaak.
 

iStock-1046740960

Mijn expertises

Ik ben gediplomeerde pedicure en lid van brancheorganisatie ProVoet. Ik heb me na de basisopleiding verder gespecialiseerd. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Risicovoeten

Onder risicovoeten worden verstaan; complicaties die zin ontstaan als gevolg van diabetes, reumatische aandoeningen, spasticiteit, verlamming, ouderdom of verwaarlozing.  Ook complicaties die zijn ontstaan als gevolg van neurologische aandoeningen (zoals bijvoorbeeld Parkinson), vaatlijden of als gevolg van celremmende medicatie, vallen onder de risicovoeten. 

Als gevolg van diabetes, vaatlijden, reumatische aandoeningen, chemotherapie (celremmende medicatie) of bij gebruik van bepaalde medicatie, kunnen er problemen aan uw huid en/of nagels ontstaan.  De huid kan bijvoorbeeld dun en/of droog worden, er kan huiduitslag ontstaan of uw huid kan gaan vervellen. De huid van uw handpalmen en voetzolen kan als gevolg van chemotherapie rood worden, pijnlijk zijn en vervellen (hand- en voetsyndroom).

Ook aan nagels kunnen problemen ontstaan als gevolg van eerdergenoemde aandoeningen.  Uw nagels kunnen bijvoorbeeld verkleuren, dunner worden, ruw worden, dikker worden of loslaten. 

Om uw voeten in goede condititie te houden is het van belang dat u regelmatig uw voeten laat behandelen bij de pedicure. 

Als medisch pedicure ben ik opgeleid om deze voeten te kunnen behandelen. Ik volg regelmatig bijscholing om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen op het gebied van risicovoeten. 

In sommige situaties kunt u voor een vergoeding van de behandeling in aanmerking komen.  U kunt dit navragen bij uw verzekeraar. Graag verwijs ik u naar de link  "Vergoedingen zorgverzekeraars" elders op deze website. 

iStock-1329308719

Nagelreparatie, nagelprothese of nagelbeugeltechniek

De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze zogenaamde nagelprothese kan worden vervaardigd door middel van gel of acryl. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.​ Het doel van het plaatsen van een kunstnagel is medisch gezien verantwoord. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.

Nagelbeugel: Bij een blijvende ingroeiende nagel kan een beugel over de nagel geplaatst worden. Deze zorgt er voor dat de zijkanten van de nagel min of meer uit de nagelwal getrokken worden en op deze manier gedwongen wordt om anders te gaan groeien. Deze vorm is geheel pijnloos. De beugel wordt met kunsthars vastgezet waardoor deze er niet af kan vallen. De beugel groeit dan met de nagel mee. Na verloop van tijd valt deze er vanzelf af. Dit proces duurt een tijdje en moet tussentijds goed in de gaten gehouden door de Medisch Pedicure. Daarna kan er indien nodig weer een nieuwe beugel geplaatst worden zodat de nagel nog verder gecorrigeerd kan worden.

nagelreparatie[1]

Arkada techniek

Deze nieuwe revolutionaire methode, is effectief, pijnloos en vooral heel mooi. Geen ontsierende beugels, scherpe haakjes, oneffenheden. Een prachtige natuurlijke nagel zonder pijn.
Deze techniek kan worden toegepast op alle soorten probleem nagels, voor zowel handen en voeten.

  • ingegroeide nagels
  • correctie kleine teen nagels                                    
  • tunnel nagels
  • krulnagels
  • trauma nagels
  • stoot nagels
  • zwakke nagels
IMG-20160930-WA0000

Voeten verdienen aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel voetstappen u in uw leven gaat zetten, dan is snapt u goed waarom deze slogan ook voor u telt. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. Maar ook klachten als reuma, diabetes of nare drukplekken kunnen op uw voeten van toepassing zijn. Mijn advies: ga op tijd naar een specialist! Als u op tijd verzorging voor uw voeten krijgt, kan u een medische behandeling en blijvende klachten voorkomen.